Трима души от екипажа на товарния кораб Vera Su, който заседна

...
Трима души от екипажа на товарния кораб Vera Su, който заседна
Коментари Харесай

Трима души от кораба Vera Su са пожелали да слязат на брега

Трима души от екипажа на товарния кораб Vera Su, който заседна преди 17 дни край местността Яйлата, са поискали да слязат на брега. Това обаче значи, че притежателят би трябвало да откри техни заместници.

Междувременно, кметът на община Каварна Елена Балтаджиева удължи с месец оповестеното бедствено състояние в местността Яйлата. Разпореждането за новия срок влиза в действие от 7 октомври. Поради заплахата за здравето и живота на корабния екипаж и за настъпването на обилни неподходящи последствия за околната среда остава в действие въвеждането на общинския проект за отбрана при бедствия, се посочва в претекстовете на заповедта.

Яйлата обгръща народен археологически резерват и предпазена околност. Достъпът до резервата е преустановен за всички като се изключи експертите, ангажирани в дейностите. 

Към момента всички интервенции са прекратени поради неприятното време и бурните талази. Няма нови пробойни по корпуса на заседналия транспортен съд, откри оглед на водолази. Трите баржи, които ще вземат участие в интервенцията по разтоварването на азотните торове от борда, към този момент са на българска територия. Те са обезпечени от Европейската организация по морска сигурност и идват от Италия. Очаква се интервенцията да се реализира с помпи, защото товарът е в насипно положение. 

" Още първоначално, в случай че се бяха взели ограничения, Констанца е по-близко от Варна до Яйлата, румънците разполагат с доста съвременни плавателни средства, вместо да чакаме трите баржи ", съобщи в ефира на ръководителят на Българската морска камара капитан Богдан Богданов.

Днес се чака на борда на кораба да се качат представители на Международната федерация на транспортните служащи, които да ревизират изискванията на труд и дали екипажът разполага с храна и вода. Екипажът към момента не е разпитван, чака се това да стане от следовател, в наличието на арбитър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР